Tarikh Konvokesyen Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) Malaysia

Aku suka hari konvokesyen. Sejak dari tahun pertama aku masuk universiti, sampai la aku sendiri berkonvo, hinggalah aku masuk balik universiti, aku sentiasa teruja dengan konvokesyen. Pesta Konvokesyen umpama kenduri kahwin besar-besaran. Hari tu akan ada ramai awek awek dan jejaka. Jejaka yang konvo akan dressing seSegak, seKacak mungkin. Awek-awek yang konvo akan dressing seCun, seAyu, seSexy mungkin.  Make up mereka lebih tebal dari hari biasa, setebal topping diatas kek choc moist mungkin. Mereka akan bawa bersama kaum kerabat sebanyak 7 keturunan. Ahli-ahli kaum kerabat 7 keturunan itu juga akan dressing smart habis. Ada yang siap tempah 1 seat warna tema. Yang bestnya,  semestinya ada awek diantara mereka yang mana bolehlah aku usha-usha..haha. Aku usha aku gembira, mak bapak mereka pun gembira. Kerana apa? Dah tentulah mereka bangga. Terpancar sinar kegembiraan diwajah mereka sebab anak kesayangan dah abes belajar. (lepas tu bolehlah kerja dan kasi meraka duit..joking!) Selain itu, akan ada upacara lambung2 member, lambung2 topi, lompat-lompat dengan jubah konvo. All that things makes convocation really interesting event for me.

kredit: Alif Ridzuan Photography

Jadi, jika kamu juga ternanti-nanti acara konvokesyen seperti aku, sila bookmark tarikh-tarik di bawah

  • Istiadat konvokesyen Universiti Sains Malaysia (USM) 21 – 25 September 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia (UTM) 24 – 26 September 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Utara Malaysia (UUM) 1 – 6 Oktober 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Malaya (UM) 3 – 8 October 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) 22 – 27 September 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Putra Malaysia (UPM) 15 – 19 Oktober 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) 8 – 10 Oktober 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) 6 – 9 Oktober 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) 17 – 18 September 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Malaysia Sabah (UMS) 26 -29 November 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Malaysia Terengganu (UMT) 1 -2 Oktober 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Malaysia Pahang (UMP) 1 Oktober 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) 22 – 23 Oktober 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) 8 -9 Oktober 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) 17 – 18 September 2011
  • Istiadat konvokesyen Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) 2 – 3 Oktober 2011
P/S : Dah beli hadiah untuk awek-awek/pakwe/sahabat baik korang yang bakal berkonvo? Makhluk cute ini mungkin sesuai dijadikan hadiah…
P/S: Abadikan kenangan hari konvokesyen anda. Alif Ridzuan ada tawaran istimewa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About madlut

Insan biasa. Tidak sempurna. Penuh tercela. Aku dijadikan asalnya tiada apa-apa. Sedang berjalan mengenal tuhanku. Jika aku berhujah, itu hanya pandanganku semata-mata, bukan fatwa. Bisa salah dimatamu. Andai begitu, tegurlah aku.
This entry was posted in Umum, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Tarikh Konvokesyen Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) Malaysia

  1. ejoncb says:

    Sebenarnya, masa konvo ni kalau family dtg ramai2 yang best nye.. kalau konvo sorang-sorang, hambar je, siap ambil skroll boleh balik rumah tido.hehehe
    ejoncb´s last [type] ..Blood type in Japanese culture

  2. Pingback: Barangan yang sesuai dijadikan Hadiah Konvokesyen | madlut.com

  3. zaff says:

    saudara….mana saudara tahu ttg sume tarikh ni…ada sumber yg boleh dirujuk,saya student UTeM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge